Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
[totalpoll id="1868"]
Vote Now

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, παρουσίασε τους τρεις υποψηφίους – Άντρο Κτωρίδη (για την θέση του Προέδρου του ΕΟΑ), Μαρτή Μαρτή (για την Δημαρχία της Αγίας Νάπας) και Παντελή Νέου (Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας) – και τόνισε τους λόγους που επελέγησαν δίνοντας παράλληλα σύνθημα συστράτευσης και προσπάθειας για την εκλογή τους.

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κ Άντρος Κτωρίδης, ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ – Κοινωνική Συμμαχία για την στήριξη του και ανέλυσε τις κύριες πτυχές του προγράμματος του.

Ολόκληρη την ομιλία του μπορείτε να την δείτε εδώ.

“Ευχαριστώ όλες και όλους που μας τιμάται απόψε με την παρουσία σας, εμάς που διεκδικούμε θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστώ το ΑΚΕΛ που με τίμησε με την επιλογή του να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, παραμένοντας ως κόμμα, πιστό στην πολιτική του ότι αυτή η θέση είναι τεχνοκρατική και όχι εκτελεστική και θα πρέπει να την αναλάβει άτομο με γνώση για το πώς λειτουργεί μία επαρχιακή διοίκηση.

Από το 2012 μέχρι και το 2016 ασκούσα καθήκοντα Επάρχου Αμμοχώστου, όπου και είχα ενεργό  συμμετοχή σε όλα τα αναπτυξιακά έργα της επαρχίας μας. Ήμουνα πάντα αποτελεσματικός στην υπηρεσία μου ως Έπαρχος και επικαλούμαι τις μαρτυρίες των νυν προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα και μαζί προωθήσαμε μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών έργων στις κοινότητες τους.

Σήμερα βρίσκομαι ενώπιον σας ως υποψήφιος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου. Μία νέα θέση που προέκυψε από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μία θέση για την οποία προβληματίστηκα πάρα πολύ αν θα την διεκδικούσα, αλλά πήρα τη τελική μου απόφαση ευθύνης ,όταν αντιλήφθηκα ότι οι κύριοι ανθυποψήφιοι μου θα ήταν οι Καρούσος και Πυρίλλης. Οι δύο συνυπεύθυνοι για τα τεράστια προβλήματα της επαρχία μας, Οι δύο συνένοχοι γιατί η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου δεν παίρνει πίσω από το κεντρικό κράτος αυτό που δικαιούται, αφού με τις συνεχείς προστριβές και τις εγωιστικές πολιτικές τους αλληλοεξουδετερώνονταν την στιγμή που μονιασμένοι έπρεπε να διεκδικήσουν.

Διεκδικούσαμε σχολή του ΤΕΠΑΚ και την ξενοδοχειακή σχολή για να έρθουν στην επαρχία μας, τελικά κατέληξαν και οι δύο στην Πάφο, αφού οι δύο δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν, δίχασαν την διεκδίκηση της επαρχίας και τελικά χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία αναζωογόνησης της οικονομικής μας δραστηριότητας.

Μεγάλα αναπτυξιακά έργα έμεινα στάσιμα λόγω της ίδιας ακριβώς στάσης και των δύο.

Σήμερα εμφανίζονται και οι δύο σαν σωτήρες για να την σώσουν.

Δεν μπορεί όμως αυτοί που ήταν μέρος του προβλήματος, που δημιούργησαν τις τεράστιες συγκρούσεις, να ισχυρίζονται ότι θα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος! 

Οι ανθυποψήφιοι μου μοιράζουν προεκλογικές υποσχέσεις, ωσάν να διεκδικούν την προεδρία της δημοκρατίας και όχι την τεχνοκρατική θέση του προέδρου του ΕΟΑ, ή Περιφερειάρχη όπως λέγεται για χάριν ευκολίας. Μια θέση όπου με βάση την νομοθεσία, αναλαμβάνουμε την διαχείριση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και την Αδειοδότηση των αναπτύξεων.  Είναι μία θέση στην οποία έχω υπηρετήσει και πριν από την θέση του Επάρχου Αμμοχώστου και από την οποία θέλω να υπηρετήσω για μία μόνο πενταετία, έτσι ώστε να οργανωθεί σωστά, να μπουν γερά θεμέλια για την πρόοδο και ανάπτυξη της επαρχίας. Να μπορέσω να παίξω ρυθμιστικό και συντονιστικό ρόλο και να επικεντρωθώ στην επίλυση των χρονίζων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες.

Προτεραιότητες με την εκλογή μου

Δόθηκε δυόμιση χρόνια παράταση στη θητεία των υφισταμένων τοπικών αρχόντων για να προετοιμάσουν την ομαλή μετάβαση στη επόμενη μέρα με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χρόνος που δυστυχώς χάθηκε για την επαρχία μας αφού κατά γενική ομολογία είναι η επαρχία με το χαμηλότερο βαθμό προετοιμασίας, απόρροια για μία ακόμη φορά των τοπικιστικών συγκρούσεων.

Η επόμενη μέρα όμως είναι εδώ και από την πλευρά μου έχω ήδη προχωρήσει στον καταρτισμό σχεδίου δράσης για επίσπευση όλων των διαδικασιών και επίλυση των άμεσων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου.

Στέγαση          Η διοίκηση του ΕΟΑ πρέπει να βρίσκεται στο Παραλίμνι και μελετάται η πιθανή στέγαση υπηρεσιών σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα για σκοπούς αποκέντρωσης.

Στελέχωση      Η αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις του προσωπικού πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Η εμπειρία μου στη διοίκηση του προσωπικού σε κρατικές υπηρεσίες είναι εχέγγυο για αξιοκρατία και πλήρη αξιοποίηση του.

Αδειοδοτήσεις           Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για την μετάβαση στη νέα εποχή. Οι εκατοντάδες αιτήσεις που εκκρεμούν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με διαδικασία fast track να στηρίξουμε και την τοπική οικονομία.

Υδροδότηση   Θέμα που αναδεικνύεται οι τεράστιες οφειλές των δήμων και των ΚΣ προς την Υδατοπρομήθεια. Με την εκλογή μου αναλαμβάνω πρωτοβουλία για δίκαιη τιμολόγηση μετά από την εκτίμηση για το νερό που χάνεται λόγω απηρχαιωμένου συστήματος διανομής και άμεση μελέτη για την αντικατάσταση του ειδικά των σωλήνων από αμίαντο και μέταλλο.      

Συμμετοχή των Δημοτών       Άμεση προτεραιότητα μου είναι η προαγωγή της διαφάνειας και της αξιοκρατίας με την διεξαγωγή τακτικών συνελεύσεων για ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή ιδεών και προτάσεων με ζωντανή μετάδοση τους από το διαδίκτυο.

Φίλες και Φίλοι,

Στις 9 Ιουνίου ξεκινά μια νέα περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια δηλώνω παρών, με δύναμη και όρεξη για σκληρή δουλειά, με εφόδια τις γνώσεις και εμπειρίες μου και κυρίως φέρνοντας ένα νέο αέρα συνεργασίας, μακριά από όσα και όσους μας έχουν πληγώσει και έχουν διχάσει τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι ήταν μέρος του προβλήματος, δεν μπορούν να είναι σήμερα μέρος της λύσης!

Σας ευχαριστώ.

 

Top Related Post

Leave A Comment